Beschermd wonen

Beschermd wonen

Zo nu en dan is het voor jongeren (nog) niet mogelijk om zelfstandig te wonen. Door psychische of psychosociale problemen kan het zo zijn dat je hulp nodig hebt bij dagelijkse activiteiten. Hierdoor kun je (tijdelijk) niet zelfstandig wonen. Daarom heb je begeleiding en/of bescherming nodig. Beschermd wonen kan dan een uitkomst voor je zijn. Het is daarbij belangrijk te weten dat je op 24-uurs toezicht kunt rekenen.

Diverse vormen van woonbegeleiding

Natuurlijk wil je wonen waar je je thuis voelt. Of dat nu een zelfstandig appartement is of een woongroep, een tijdelijke plek of voor vast. Daarom zijn er verschillende manieren van beschermd of begeleid zelfstandig wonen. Bij al deze vormen van wonen krijg je de begeleiding die je nodig hebt.

Beschermd wonen bij Bob Begeleid Wonen: 24/7 begeleiding

Bob Begeleid Wonen biedt 24/7 begeleiding. Zij hebben 24 uur per dag en 7 dagen in de week begeleiders rondlopen die er voor je zijn. Daarnaast heb je bij fBob Begeleid Wonen verschillende woonvormen, zoals 24-uurs opvang, groepswonen en zelfstandig begeleid wonen. Er is voor ieder een passend woonaanbod. Aan de hand van de zorgindicatie, problematiek, het groepsaanbod en de groepssamenstelling zal een passend voorstel worden gedaan.

Beschermd wonen stimuleert de zelfstandigheid

Bij het beschermd wonen wordt de focus gelegd op het stimuleren van de zelfstandigheid van de jongeren, zodat deze leren succesvol deel te gaan nemen aan de maatschappij. Naast de begeleiding op tal van gebieden is een beschermde woonomgeving ook van belang. Het is belangrijk dat de jongeren op 24-uurs begeleiding kunnen rekenen. Daarom is er bij begeleid zelfstandig wonen sprake van beschermd wonen. Hierbij wordt de focus gelegd op het stimuleren van de zelfstandigheid van de jongeren, zodat deze leren succesvol deel te gaan nemen aan de maatschappij.

De voordelen van begeleid zelfstandig wonen in Amsterdam op een rijtje:

– Faciliteiten: wonen, werken, opleiding en sporten onder 1 dak
– Gediplomeerd personeel: HBO/WO gediplomeerd personeel
– Personal training: 1 op 1 personal training
– Uitgebreid netwerk: een netwerk van werkgevers waar jongeren ervaring op kunnen doen.
– Diploma garantie: onderwijs met een diploma garantie
– Trajecten: trajecten in de techniek, gekoppeld aan een erkend certificaat