Vragen?

Heeft u nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Wij helpen je graag verder. Hieronder staan de meest gestelde vragen. Heeft u nog meer vragen? Neem dan contact met ons op.

Door gebruik te maken van de paars/oranje aanmeldknop rechts bovenin op onze website. We adviseren de verwijzers altijd de aanmelding te voorzien van zo veel mogelijk informatie om vertraging van de aanmeldprocedure te voorkomen. Na ontvangst van de aanmelding, gaat ons aanmeldteam hiermee aan de slag. Binnen 24 uur wordt er contact opgenomen met de aanbieder.

Wij vragen enkel achtergrond informatie van de cliënt.

Mocht u alsnog een diagnose nodig hebben voor een aanvragen van een indicatie dan kunt u een afspraak maken bij uw huisarts voor een verwijsbrief.

Dat kan onder andere bij Punt P of Stichting MEE, organisaties waar we goede ervaringen mee hebben.

Via de gemeente waar u woont kan een beschikking worden aangevraagd. Voor specifieke vragen over financiering kunt u altijd contact met ons opnemen.

Indien er sprake is van vastgestelde GGZ-problematiek kan er een indicatie voor beschermd wonen worden aangevraagd via het CIZ.

Ja, dit is mogelijk. Om het zeker te weten kunt u altijd contact met ons opnemen.

Neem in dat geval direct contact met ons op. Afhankelijk van de beschikking, kan de cliënt mogelijk in aanmerking komen voor een SP (snelle plaatsing).

Wij kunnen vooraf niet inschatten hoe lang een traject in beslag neemt. Dit is afhankelijk van hoe de cliënt zich bij ons ontwikkelt gedurende de begeleiding. Het is per individu afhankelijk hoeveel tijd het kost om nieuwe vaardigheden aan te leren en deze te benutten. We hanteren daarom ook nooit een einddatum. Het streven naar de best mogelijke zorg op maat heeft altijd prioriteit. De cliënt moet er klaar voor zijn om terug te keren in de maatschappij.

Nee, wij bieden geen behandeling aan

Nee, daarentegen bieden we wel intensieve begeleiding aan de cliënt bij het vinden van een zelfstandige woonruimte. (Dit gebeurt doorgaans tegen het einde van Fase 3.)

Afhankelijk van de beschikking van de cliënt. Zodra dit duidelijk wordt dan krijgt u dit tijdens de intake meteen te horen, zodat u niet voor verassingen komt te staan.